Jöhet egy könnyű gombakrémleves?

máj. 22., 2017

Jöhet egy könnyű gombakrémleves?

A gomba egész évben nagy kedvencünk. Télen melengető, jó időben könnyű és tápláló.

Hozzávalók:

  • 500 g csiperkegomba
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • friss petrezselyem
  • frissen őrölt bors
 
Elkészítés:
 
A gombát megtisztítom és felszeletelem. A vöröshagymát felkockázom és olajon megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és az 1-2 dl vizet hozzáöntve lefedve főzöm. Felöntöm tejszínnel, leturmixolom, majd újra felfőzöm. Tálaláskor friss petrezselyemmel és őrölt borssal egészítem ki. Tunkoláshoz ropogós sajttallérokat sütök mellé.

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások