Dolgozó nőként sokszor kevés időm jut arra, amit leginkább szeretek. Ilyen a főzés, példának okáért. De az ilyen ételek, mint ez, arra inspirálnak, hogy igyekezzek gyorsan valami finomat készíteni. Még nem sikerült olyan magasságokba emelkednem, mint Jamie Oliver a 30, illetve 15 perces kajáival, de jó úton haladok!
Hozzávalók:
- hagyma (fagyasztott, előre felkockázott)
- libazsír
- pirospaprika
- fehér bors, cayenne bors, petreszelyem
- gomba (én egy nagyobbacska befőttesüvegnyi, előre szeletelt csiperkét használtam, az egyszerűség és gyorsaság jegyében)
- kb. 20-25 dkg fagyasztott borsó
- tejföl
- kifőtt tészta (nálam fusili)
Elkészítés:
Az elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, kezdő vagy fáradt háziasszonyok is bátran nekiállhatnak.
Először is a tészta főzővizét tettem a tűzhelyre. Amikor a víz már majdnem forr, kezdhetem is a pörkölt főzését, hisz 15 perc alatt kész.
A libazsíron megpirítom a hagymát (bacon is mehet bele nyugodtan), majd a tűzről levéve pirospaprikázom. Fűszerezem: fehér bors, cayenne bors, majd kevés fagyasztott petrezselyem mehet bele. Beleteszem a borsót, kevés vízzel öntöm fel. Ha kész, jöhet bele a gomba, a levét leszűrtem. Egyet rottyan, mehet bele a tejföl és gyakorlatilag ennyi. A kifőtt tésztára halmozom a gombás ragut és mondhatom, megenni tovább tart, mint elkészíteni!
Jó étvágyat!