Már hónapok óta nem ettem húst, amikor egyik nap valami elképesztő vágyat éreztem arra, hogy resztelt májat egyek. Ebben az volt az érdekes, hogy soha nem is szerettem a májat. De hiszek abban, hogy a test jelzi, hogy éppen mire van szüksége - ezért aztán még aznap este elkészítettem. Réges-régről valami kesernyés, száraz resztelt máj rémlett. Na, ez még csak nem is emlékeztetett arra a régi borzalomra. Mennyei finom lett. Omlós, lágy, selymes, csodálatos. Itt a recept! :)
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
2 evőkanál kacsa- vagy libazsír
1-2 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 sűrített paradicsom (140 gr)
1-2 csapott evőkanál étkezési keményítő
fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoranna, cayenne bors
Megtisztítom a májat és csíkokra vágom. A zsíron megdinsztelem a hagymákat. Soknak tűnik az egész fej fokhagyma, de nagyon jót fog tenni az ételnek. Hozzáteszem a paradicsompürét és pirítom pár percig, közben kevergetem. Beleteszem a pirospaprikát, a májat, majd a fűszereket (só, bors, cayenne bors, őrölt kömény és majoranna) és a keményítőt, illetve öntök rá vizet is. 10-15 percig főzöm, közben kevergetem. Ha szükséges, pótolom a végén a vizet.
Főtt krumplival tálalom, kovászos uborkát kínálok mellé.
Jó étvágyat!
(Cikkünk 2017. október 7-én jelent meg.)