Téli melengető: tárkonyos csirkeleves

jan. 21., 2017

Téli melengető: tárkonyos csirkeleves

Ilyenkor télen jó bekuckózni és felmelegíteni magunkat egy jó forró levessel. Ebédre, vacsorára ajánlom ezt a tárkonyos csirkeragulevest. 

Hozzávalók:
 
egy egész csirkemell filé
2-3 sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
300-400 g zöld hüvelyű és sárga hüvelyű bab vegyesen
200 g csiperkegomba
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb vöröshagyma
300 g tejföl
3-4 teáskanál tárkony
húsleves alaplé
citrom
olaj
bors
 
Elkészítés:
 
Felkockázom a csirkemellet, a hagymát és a zöldségeket. Egy nagyobb lábasban olajon megpirítom a húst, hozzáadom a hagymát, majd a répát és a petrezselyemgyökeret, fokhagymát, és dinsztelem. Sózom-borsozom, megszórom tárkonnyal. Felengedem húsleves alaplével (mindig teszek el a húslevesekből a fagyasztóba). Felengedem még vízzel, annyival, amennyi levest szeretnék kapni a végén. Ez olyan 4 liter lehet. Amikor félpuhák a zöldségek, hozzáadom a gombát és a babot is. Ha lehet, kihagyom a levesekből a lisztet. Az én változatom tejfölösen készül, de sűríthetjük tejszínnel is. Egy fél citrom levét facsarom még bele, hagyom hogy egyet rottyanjon és készen is van. Tálaláskor, ízlés szerint, még lehet bele facsarni citromot. Üdítő leves. 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Hozzászólások