Nyár eleji krumplisaláta spenóttal és aszalt paradicsommal

jún. 11., 2017

Nyár eleji krumplisaláta spenóttal és aszalt paradicsommal

…bocs a kis csendéletért a képen, de a kiscsalád már itt türelmetlenkedett a sarkamban, úgyhogy annyi időm volt fotózni, amíg a második adag saslik kisül. :D

Mára egy igazi tavaszi-nyár eleji ebédet készítettem, vagyis készítettünk, mert a borsószemezgetésbe aprólábú is mindig beszáll. Cajun fűszerkeverékes saslik mellé tálaltam csupa frissen zsákmányolt zöldséget, és kiegészítettem néhány alkatrésszel, ami a hűtőben árválkodott. Így a parázs krumpli, a zöldborsó, az új lilahagyma mellett került bele egy kis tavaly aszalt paradicsom és néhány szem kapribogyó, ami elhagyható, de nekem véletlenül volt egy bontott üveggel. Néhány marék spenót, és kész is volt a könnyű, nyári, mégis tartalmas saláta.

Természetesen a felsoroltakon kívül kerülhet bele friss retek karikázva, vagy akár grillezett, kisebb darabokra vágott spárga is.

Én most öntetet nem készítettem hozzá, mert a sós, füstölt szalonna, az aromás aszalt paradicsom, nem beszélve a roppanós borsóról és a lilahagymáról, épp elég ízt ad. Ráadásul bármilyen dresszing inkább csak elnyomná, mint kiemelné ezeket.

Hozzávalók a salátához:

  • 500 g újkrumpli
  • 150 g zöldborsó
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 100 g bacon
  • 1/2 kis üveg kapribogyó
  • 3-4 ek aszalt paradicsom
  • 3-4 marék bébi spenót
  • Só, bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

Előbb az olívaolajon pirítsd meg a csíkokra vágott bacont. Ha már ropogós, szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon kezd pirítani a megtisztított és félbe vágott parázsburgonyát. Én csak jól meg szoktam mosni, a nagyobbakat négybe, a kisebbeket félbe vágom. Ha már félig megpuhult, szórd bele a borsót, és lefedve párold puhára. Add hozzá a nem túl vékony szeletekre vágott hagymát, az aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd. Végül a kapribogyó és a bacon is mehet vissza a serpenyőbe. Forgasd át még egyszer, és szedd rá a megmosott spenótlevelekre. Picit keverd össze, és már tálalhatod is.

A cajun fűszerkeverékhez ezeket keverd össze:

  • 2 ek fokhagymapor
  • 1 ek vöröshagymapor
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 ek bors
  • 1 ek cayenne bors
  • 1 só
  • 2 ek pirospaprika

A hús mennyiségétől függően keverj el néhány kanál fűszerkeveréket egy kevés olajjal, ebben pácold a husit.

Jó étvágyat!

 

 

Romics BeaRomics Bea

Hozzászólások