Ma csirkét eszünk. Hogy milyet? Hát mézes-mustárost!

szept. 3., 2016

Ma csirkét eszünk. Hogy milyet? Hát mézes-mustárost!
Még tartja magát a nyár, de a szeptember-tudat már elbír egy kicsit nehezebb alkotókat tartalmazó fogást. De nem kell megijedni, a méz nagyon egészséges, a mustár fanyarságával meg remekül kiegészítik egymást. A mellé halmozott kevert saláta pedig még minden ízében napfény.
 
Hozzávalók:
 
  • 500 g (1 nagyobb) csirkemell
  • 100 g szezámmag
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
 
Elkészítés:
 
A csirkemellet felcsíkozom. Sózom, borsozom. Egy külön tálban összekeverem a mézet és a mustárt. Belehalmozom a csíkokra vágott húst. Jól összekeverem, egy órán át hagyom pácolódni a hűtőben. Miután jól összeértek az ízek, forró olajban aranybarnára sütöm. A szezámmagot megpirítom és összeforgatom a hússal. Köretnek rizst adok mellé és friss salátakeveréket.
 
Jó étvágyat kívánok!

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások