Még tartja magát a nyár, de a szeptember-tudat már elbír egy kicsit nehezebb alkotókat tartalmazó fogást. De nem kell megijedni, a méz nagyon egészséges, a mustár fanyarságával meg remekül kiegészítik egymást. A mellé halmozott kevert saláta pedig még minden ízében napfény.
Hozzávalók:
- 500 g (1 nagyobb) csirkemell
- 100 g szezámmag
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozom. Sózom, borsozom. Egy külön tálban összekeverem a mézet és a mustárt. Belehalmozom a csíkokra vágott húst. Jól összekeverem, egy órán át hagyom pácolódni a hűtőben. Miután jól összeértek az ízek, forró olajban aranybarnára sütöm. A szezámmagot megpirítom és összeforgatom a hússal. Köretnek rizst adok mellé és friss salátakeveréket.
Jó étvágyat kívánok!