Tavasszal, ahogy megjelennek az első sóskalevelek a kertben, ezt a levest igen gyakran készítem el. Ahogy készen vagyok vele, elöl hagyom, és jártunkban-keltünkben merünk egy bögrével magunknak. Úgy esszük- isszuk ezt a savanykás levet, minta valamilyen üdítőital lenne. Érdemes kipróbálni, nagyon frissítő.
Hozzávalók:
- 1 nagy csokornyi friss sóska
- 3 főtt tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál tönkölybúza liszt
- 1 pohár tejföl
- só
Elkészítés:
Olajon megfonnyasztom a megtisztított sóskaleveleket. Hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Felöntöm kb. 3 liter vízzel és felfőzöm. Közben a főtt tojásokat apróra szeletelem és a leveshez adom. Behabarom tejföllel, sózom, és egy rottyanás után már kész is. Melegen és kihűlve is szeretjük.