Kedvenclistára fel vele: félórás sütőtökleves!

nov. 5., 2016

Kedvenclistára fel vele: félórás sütőtökleves!

A sütőtököt eddig csak sütve ettem, desszertként. Apukám ajánlotta, hogy próbáljam ki levesként is. Kaptam is pár darabot a kertjéből. Egy közepes nagyságút választottam ki erre a kísérletre. Jól sikerült, felkerült a kedvencek listájára. 

Hozzávalók:
 
  • 900 g meghámozott sütőtök
  • 20 g vaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanálnyi só
  • 900 ml víz
  • 100 ml főzőtejszín
 
Elkészítés:
 
A vajat felolvasztjuk, és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne. Sózzuk és borsozzuk. A sütőtököt meghámozzuk, kimagvazzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a vajas hagymához. Felöntjük vízzel, amíg ellepi, és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Ha megpuhult, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a gyömbért. Egyet még rottyanni hagyjuk és készen is vagyunk.
Tálaláskor lehet a tetejére sajtot reszelni vagy pirított tökmaggal is megszórhatjuk. Én még rácsurgattam egy kis tökmagolajat is. Isteni őszi-téli leves. Ajánlom mindenkinek.

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások