Jéghideg barackleves vaníliafagyival

júl. 30., 2016

Jéghideg barackleves vaníliafagyival

Barackszezonban mi is lehetne tökéletesebb előétel, desszert vagy akár folyadékpótló a 40 fokban?

Hozzávalók:

  • fél kg megtisztított őszibarack
  • 4 liter víz
  • 1 citrom leve
  • 1 vaníliarúd
  • 4 evőkanál xilit
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 2 kanál liszt
  • 150 g 20%-os tejföl
 
Elkészítés:
 
Meghámozom, kimagozom és felkockázom a barackokat. Beleteszem a főzőedénybe és egy citrom levét ráfacsarom. A vaníliarúdból kikaparom a magokat. A magokat és a rudat is a barackok közé teszem. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget, a xilitet. Felöntöm vízzel és 10 percig forralom. Közben a tejfölt a liszttel simára keverem. Egy-két kanál főzőlé hozzáadásával csomómentesre keverem. Folyamatos kavargatás közben hozzáöntöm a habarást és 5-10 percen át forralom. Jól lehűtve fogyasztjuk!
 
Aki még inkább megbolondítaná,  tegyen hozzá egy gombóc vaníliafagylaltot. 

 

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Hozzászólások