Barackszezonban mi is lehetne tökéletesebb előétel, desszert vagy akár folyadékpótló a 40 fokban?
Hozzávalók:
- fél kg megtisztított őszibarack
- 4 liter víz
- 1 citrom leve
- 1 vaníliarúd
- 4 evőkanál xilit
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 5-6 szem szegfűszeg
- 2 kanál liszt
- 150 g 20%-os tejföl
Elkészítés:
Meghámozom, kimagozom és felkockázom a barackokat. Beleteszem a főzőedénybe és egy citrom levét ráfacsarom. A vaníliarúdból kikaparom a magokat. A magokat és a rudat is a barackok közé teszem. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget, a xilitet. Felöntöm vízzel és 10 percig forralom. Közben a tejfölt a liszttel simára keverem. Egy-két kanál főzőlé hozzáadásával csomómentesre keverem. Folyamatos kavargatás közben hozzáöntöm a habarást és 5-10 percen át forralom. Jól lehűtve fogyasztjuk!
Aki még inkább megbolondítaná, tegyen hozzá egy gombóc vaníliafagylaltot.