Sorozatunkban minden héten bemutatunk nektek egy olyan élelmiszert, amely nagyon jó szolgálatot tesz az egészségünknek. Hétről hétre azt szeretném bebizonyítani nektek, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás nem egy nagy ördöngösség. Csak tudatosság kell hozzá és persze némi információ arról, hogy mit mivel váltsunk ki a mindennapokban.
Édes, lédús, tele van vitaminnal és még a fogyást is elősegíti? Igen, igen. Ez az ananász. Ehetjük nyersen, de készíthetünk belőle turmixot, süteményt, szószt a húshoz, de még gyümölcslevest is. Ráadásul nem csak, hogy finom, de kitűnő szolgálatot tesz az egészségünknek is. Itt vannak az okaink, hogy miért:
Mint azt már megszokhattátok, mindig valami gyors és egészséges receptet hozunk nektek a sok érdekes információ mellé. Ezúttal is 10 percre lesz szükség, az eredmény pedig garantáltan finom és laktató ebéd lesz.
Kockázzunk fel fél kiló csirkemellet és egy ananászt. Egy kevés olivaolajat hevítünk, beledobjuk a csirkemellkockákat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik. Adjuk hozzá az ananászt és süssük tovább hat-hét percig. Öntsük nagyon egy doboz tejszínnel és rotyogtassuk össze. Párolt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!