A vas nagyon fontos nyomelem. A megfelelő és sokoldalú táplálkozással naponta kell feltölteni személyes készleteinket. Az állati eredetű vasat a szervezet könnyebben tudja hasznosítani, mint a növényit. Ajánlott C-vitamin egyidejű bevétele, mert segíti a felszívódását. Mi nagyon sok májat eszünk, főként reggelire, finom zabkiflivel. A C-vitamin köretünk hozzá pedig leginkább cékla és paprika. Ha ebédre vagy vacsorára esszük, petrezselymes burgonyát adok mellé. Mára borjúmájat készítettem két személyre.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg borjúmáj
- 3 gerezd fokhagyma
- egy nagyobb vöröshagyma
- olaj
- szárított majoránna
- só
- bors
- paprika
Elkészítés:
A májat feldarabolom, felcsíkozom. A vöröshagymát felszeletelem, olajon megdinsztelem. Szeletekre vágom a fokhagymákat is és hozzáforgatom a hagymához. Hagyom, hogy megpiruljon, majd hozzáadom a májcsíkokat. Összekeverem néhányszor, borsozom, megszórom paprikával és 1-2 teáskanálnyi morzsolt majoránnával. Tálaláskor sózom és friss petrezselyemzölddel hintem meg.
Jó étvágyat kívánok!