Van, hogy tartok hazafele és megcsap a távolból egy illat: csirkepörkölt. Anyukám főztje idéződik fel bennem. A jó pörkölt viszont úgy finom, ha benne van a csirke bőre, combja, háta, mindene. Ezt az otthonidézést most csak közelíteni tudtam. Pörkölt helyett csirkemell paprikást készítettem.
Hozzávalók:
- 2 nagy egész csirkemell
- 2-3 vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- fűszerpaprika
- tejföl
- olaj
- bors
- só
- víz
Elkészítés:
A hagymát felkockázom, olajban megdinsztelem. A húst is felkockázom és a hagymával együtt összeforgatom. A hús közben szépen kifehéredik. Megszórom egy evőkanálnyi paprikával, sózom-borsozom. Felöntöm vízzel. Feldarabolom és hozzáteszem a paprikát és a paradicsomot. Lefedve, közepes lángon puhára főzöm. Mielőtt készen lennék, hozzáadok 3-4 kanál tejfölt. Jól elkeverem és hagyom, hogy még egy ideig rotyogjon. Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből galuskát és uborkasalátát készítek hozzá.
Jó étvágyat kívánok!