Anya főztjénél nincsen jobb: csirkepaprikás

nov. 20., 2016

Anya főztjénél nincsen jobb: csirkepaprikás

Van, hogy tartok hazafele és megcsap a távolból egy illat: csirkepörkölt. Anyukám főztje idéződik fel bennem. A jó pörkölt viszont úgy finom, ha benne van a csirke bőre, combja, háta, mindene. Ezt az otthonidézést most csak közelíteni tudtam. Pörkölt helyett csirkemell paprikást készítettem. 

Hozzávalók:

  • 2 nagy egész csirkemell
  • 2-3 vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • fűszerpaprika
  • tejföl
  • olaj
  • bors
  • víz
 
Elkészítés:
 
A hagymát felkockázom, olajban megdinsztelem. A húst is felkockázom és a hagymával együtt összeforgatom. A hús közben szépen kifehéredik. Megszórom egy evőkanálnyi paprikával, sózom-borsozom. Felöntöm vízzel. Feldarabolom és hozzáteszem a paprikát és a paradicsomot. Lefedve, közepes lángon puhára főzöm. Mielőtt készen lennék, hozzáadok 3-4 kanál tejfölt. Jól elkeverem és hagyom, hogy még egy ideig rotyogjon. Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből galuskát és uborkasalátát készítek hozzá.
 
Jó étvágyat kívánok!

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Hozzászólások