“Amerikai” palacsinta banánnal és karamellöntettel

okt. 28., 2017

“Amerikai” palacsinta banánnal és karamellöntettel

Ma egy desszertet hoztam nektek. Legalább nyolcezer kalória, viszont tömény élvezet. Azt hiszem, nagy ritkán azért megengedhetjük magunknak, mivel csuda finom és olykor engedélyezhetünk egy kis kilengést. Sokáig nem boldogultam a banánpalacsintával. Mindig trutyi lett belőle, nem palacsinta. Aztán a közösségi oldalon kértem segítséget és az ott kapott tanácsok alapján már sikerült.

Hozzávalók:

2 érett banán

2 tojás

liszt (én rizslisztet használtam, de más is jó)

egy csipetnyi szódabikarbóna

karamellöntet (vagy nutella/méz/juharszirup)

olaj a sütéshez

 

Az egyik banánt összetörtem, két tojást ütöttem hozzá, majd tettem hozzá néhány evőkanálnyi rizslisztet (de zabliszt vagy búzaliszt, vagy bármilyen más liszt is jó lehet) és egy csipet szódabikarbónát. Jól elkevertem a hozzávalókat, majd kevés olajon kisméretű palacsintákat sütöttem (mini palacsintasütőben), amik a szódabikarbónának köszönhetően kis helyes dundik lettek. A másik banánt szeletekre vágtam, a palacsinták közé tettem, mindet jól meglocsoltam (boltban vett) karamellöntettel és egy cuki kis tornyot építettem belőlük - nem túl masszívat, de úgysem állt sokáig :). Nutellával, mézzel, vagy juharsziruppal is jól működhet.


Jó étvágyat!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások